OSSSC Junior Clerk Previous Year Papers | Download Odisha Sub Ordinate SSC Clerk Exam Solved Papers

OSSSC Junior Clerk Previous Year Papers

Try to Solve the OSSSC Junior Clerk Previous Year Papers for the better preparation of exam. !!! Odisha Sub-ordinate Staff Selection Commission is going to conduct the written exam for recruitment to Junior Clerk Positions. So, if you are going to prepare for the exam may get the Odisha Sub Ordinate SSC Junior Clerk Previous Year Papers from this page. By practicing the OSSSC Junior Clerk Solved Papers you will get the idea that which type of questions will be asked in exam. You may also download the OSSSC Junior Clerk Question Papers in PDF form from official site through online mode.

Odisha Sub-ordinate Staff Selection Commission Junior Clerk Previous Year Papers PDF along with Previous Years Question Answers is provided here to help the candidates in their exam preparation. Candidates may get the whole details regarding OSSSC Junior Clerk Model Papers from the below section of this page which is created by the team members of resultinbox.com. If you want to get good scores in exam, so you need to crack the OSSSC Junior Clerk Previous Year Question Paper.

OSSSC Junior Clerk Previous Year Papers

OSSSC Clerk Previous Year Papers  Subject Wise OSSSC Junior Clerk Previous Year Papers PDF
OSSSC Junior Clerk Previous Year Papers For English Download PDF
For Odia Download PDF
For General Knowledge Download PDF
For Computer Download PDF

 OSSSC Junior Clerk Previous Year Papers

Contenders can get the OSSSC Junior Clerk Previous Year Question Papers PDF for free of cost. For better preparation of exam Odisha Sub-ordinate Staff Selection Commission Previous Years Model Papers will guide to get complete knowledge about the Odisha Sub Ordinate Staff Selection Commission Junior Clerk Exam Paper. With the help of Model Papers, applicants can easily prepare well for the exam.

We have updated this page with the OSSSC Previous Year Question Paper with Solutions so that if you get any obstacle about the questions you need not go anywhere to gather solutions and we have given the solution for each question. Contenders who are looking for the OSSSC Junior Clerk Previous Year Question Papers can hit on the above links to get the last 5 years question papers in a PDF format.

Check Here: OSSSC Junior Clerk Recruitment

OSSSC Junior Clerk Questions with Answers

Question 1: Flutter

  1. torment
  2. adjudge
  3. float
  4. decree

Answer: 3

Question 2: Decamp

  1. adjudicate
  2. abide
  3. flee
  4. continue

Answer: 3

Question 3: Meek

  1. conjecture
  2. pernicious
  3. submissive
  4. terminal

Answer: 3

Get PDF: OSSSC Junior Clerk Syllabus

Question 4: ICICI is the name of a

  1. chemical industry
  2. bureau
  3. corporation
  4. financial institution

Answer: 4

Question 5: Gilt-edged market means

  1. bullion market
  2. market of government securities
  3. market of guns
  4. market of pure metals

Answer: 2

Question 6: Rabindranath Tagore’s ‘Jana Gana Mana’ has been adopted as India’s National Anthem. How many stanzas of the said song were adopted?

  1. Only the first stanza
  2. The whole song
  3. Third and Fourth stanza
  4. First and Second stanza

Answer: 1

Check Here: How to Solve Multiple Choice Questions

Question 7: Who among the following has becomes the fourth Indian to win a Grand Slam?

  1. Sania Mirza
  2. Rohan Bopanna
  3. Mahesh Bhupati
  4. Leander Paes

Answer: 2

Question 8: SCO Summit 2017 was held at –

  1. Astana
  2. Honkong
  3. Moscow
  4. Shanghai

Answer: 1

Question 9: The book “The Ministry of Utmost Happiness” is written by –

  1. Vikram Seth
  2. Anita Desai
  3. Kaavya Viswanathan
  4. Arundhati Roy

Answer: 4

Question 10: If A2 – A + I = 0, then the inverse of A is

  1. A + I
  2. A
  3. A – I
  4. I – A

Answer: 4

Question 11: Let R = {(3, 3), (6, 6), (9, 9), (12, 12), (6, 12), (3, 9), (3, 12), (3, 6)} be a relation on the set A = {3, 6, 9, 12} be a relation on the set A = {3, 6, 9, 12}. The relation is

  1. reflexive and transitive only
  2. reflexive only
  3. an equivalence relation
  4. reflexive and symmetric only

Answer: 4

Check Here: How To Deal With Exam Stress

Question 12: Let P be the point (1, 0) and Q a point on the locus y2 = 8x. The locus of midpoint of PQ is

  1. y2 – 4x + 2 = 0
  2. y2 + 4x + 2 = 0
  3. x2 + 4y + 2 = 0
  4. x2 – 4y + 2 = 0

Answer: 1

Question 13: If the letters of word SACHIN are arranged in all possible ways and these words are written out as in dictionary, then the word SACHIN appears at serial number

  1. 601
  2. 600
  3. 603
  4. 602

Answer: 1

Check Here: Tips to Prepare For Written Examination

Question 14: If in a triangle ABC, the altitudes from the vertices A, B, C on opposite sides are in H.P., then sin A, sin B, sin C are in

  1. P.
  2. P.
  3. Arithmetic − Geometric Progression
  4. P.

Answer: 2

Question 15: The first mechanical computer designed by Charles Babbage was called ?

  1. Abacus
  2. Analytical Engine
  3. Calculator
  4. Processor

Answer: 2

Press To Know: 7 Ways to Improve Concentration Power In Studies

Question 16: C is?

  1. A machine language
  2. A third generation high level language
  3. An assembly language
  4. All of the above

Answer: 2

Question 17: The improvement of computer hardware theory is summarized by which law.?

  1. Metcalf’s law
  2. Bill’s Law
  3. Moore’s First Law
  4. Grove’s law

Answer: 3

Question 18: The most widely used computer device is.

  1. Solid state disks
  2. External hard disk
  3. Internal hard disk
  4. Mouse

Answer: 3

Get Here: OSSSC Junior Clerk Admit Card

Question 19: Who is father of modern computers?

  1. Abraham Lincoln
  2. James Gosling
  3. Charles Babbage
  4. Gordon E. Moore

Answer: 3

Question 20: How many generations of computers we have?

  1. 6
  2. 7
  3. 5
  4. 4

Answer: 3

Note:

You can get the OSSSC Junior Clerk Previous Year Papers through this page as well as from Official Site. Contenders if you want to know more about OSSSC Junior Clerk Sample Papers then keep visiting our web portal resultinbox.com on regular basis or subscribe our free email service to remain updated through email. Candidates may also bookmark the web portal by pressing Ctrl+D option.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *