NRHM Uttar Pradesh ANM Previous Papers | NHM UP Staff Nurse Sample Model Papers Download

NRHM Uttar Pradesh ANM Previous Papers

Every year, NRHM UP conducts written exam for recruitment to ANM, Staff Nurse & other Posts. If you are planning to prepare for exam may get NRHM Uttar Pradesh ANM Sample Papers through this page. Contenders can also download the NRHM Uttar Pradesh ANM Model Papers from official website through online process. These NRHM UP ANM Previous Papers are helpful to applicants who have applied for NRHM Uttar Pradesh ANM Jobs to score the best marks in exam.

Here, we are presenting NRHM Uttar Pradesh ANM Question Paper with Answers which will help the candidates to know more about exam and which type of questions which will come in the examination. So, download the NRHM Uttar Pradesh Staff Nurse Previous Papers PDF for better preparation. For more details regarding NHM UP ANM Previous Papers, you need to go through the below structured page which is well prepared by team members of resultinbox.com. Must have a look below for Previous Papers of NRHM Uttar Pradesh!!!

NRHM Uttar Pradesh ANM Previous Papers

NRHM ANM Previous Papers Download PDF
NRHM Uttar Pradesh ANM Previous Papers Download PDF
NRHM Assam General Awareness Previous Paper Download PDF
Previous Papers of NRHM Uttar Pradesh Download PDF
General Knowledge Previous Year Question Papers Download PDF

 Get Info: NRHM Uttar Pradesh Recruitment

NRHM Uttar Pradesh ANM Multiple Questions & Answers

Question 1: Involvement of which of the following structures will lead to right-sided hemiplegia and aphasia?

  1. Left Middle Cerebral Artery
  2. Vertebral Artery
  3. Brain stem
  4. Right Middle Cerebral Artery.

Answer: 1

Question 2: Which one of the following is a common response expected in a patient with stroke, to the change in body image?

  1. Denial
  2. Dis association
  3. Delusion
  4. Depression

Answer: 4

Question 3: For doing nasotracheal suctioning, during which of the following patient activities, the catheter should be inserted?

  1. Swallowing
  2. Inhaling
  3. Exhaling
  4. Retching

Answer: 2

Download PDF: NRHM Uttar Pradesh ANM Syllabus

Question 4: Which of the following developmental stage corresponds to infancy?

  1. Trust Vs Mistrust
  2. Autonomy Vs Shame
  3. Initiative Vs Guilt
  4. Industry Vs Inferiority

Answer: 1

Question 5: Which of the following is an important nursing intervention for a patient with Cushing Syndrome?

  1. Left Middle Cerebral Artery
  2. Observe for hypotension
  3. Protect from infection
  4. Restrict carbohydrate intake.

Answer: 3

Question 6: For purifying drinking water alum is used

  1. for coagulation of mud particles
  2. to kill bacteria
  3. to remove salts
  4. to remove gases

Answer: 1

Read Now: How To Deal With Exam Stress

Question 7: Hockey was introduced in the Asian Games in

  1. 1958 in Tokyo
  2. 1962 in Jakarta
  3. 1966 in Bangkok
  4. 1970 in Bangkok

Answer: 1

Question 8: The countries that had maintained research stations in Antarctica under Antarctic Trade are

  1. Argentina, Australia, Belgium and South Africa
  2. Chili, France and Japan
  3. New Zealand, Norway, the former USSR, the UK and the USA
  4. All of the above

Answer: 4

Question 9: The first development flight of SLV-3 took place on

  1. May 31, 1981
  2. April 17, 1983
  3. December 21, 1999
  4. December 28, 1995

Answer: 1

Question 10: The Enron project is a

  1. hydro-electric project
  2. thermal power project
  3. atomic power project
  4. gas-fired power project

Answer: 4

Press Here: Steps to Follow during Online Examination

Question 11: Each question has an underlined word followed by four answer choices. You will choose the word that is a necessary part of the underlined word.

Harvest

  1. autumn
  2. stockpile
  3. tractor
  4. crop

Answer: 4

Question 12: Arrange the words given below in a meaningful sequence.

  1. Word 2. Paragraph 3. Sentence
  2. Letters 5. Phrase
  3. 4, 1, 5, 2, 3
  4. 4, 1, 3, 5, 2
  5. 4, 2, 5, 1, 3
  6. 4, 1, 5, 3, 2

Answer: 4

Question 13: The total of the ages of Amar, Akbar and Anthony is 80 years and What was the total of their ages three years ago?

  1. 71 years
  2. 72 years
  3. 74 years
  4. 77 years

Answer: 1

Question 14: Two bus tickets from city A to B and three tickets from city A to C cost Rs. 77 but three tickets from city A to B and two tickets from city A to C cost Rs. 73. What are the fares for cities B and C from A ?

  1. 4, Rs. 23
  2. 13, Rs. 17
  3. 15, Rs. 14
  4. 17, Rs. 13

Answer: 2

Simple Tricks: How to Solve Multiple Choice Questions

Question 15: An institute organized a fete and 1/5 of the girls and 1/8 of the boys participated in the same. What fraction of the total number of students took part in the fete?

  1. 2/13
  2. 13/40
  3. Data inadequate
  4. None of these

Answer: 3

Question 16: Let us play —– chess

  1. no article
  2. a
  3. an
  4. the

Answer: 1

Question 17: She wants to become —– engineer

  1. a
  2. an
  3. the
  4. no Article

Answer: 2

Question 18: He hopes to join —– university soon

  1. a
  2. an
  3. the
  4. no article

Answer: 1

Expert Tips: Tips to Prepare For Written Examination

Question 19: People who work together

  1. Worker
  2. Superhuman
  3. Colleagues
  4. Expert

Answer: 3

Question 20: One who can speak two languages

  1. Bilingual
  2. Polylingual
  3. Polygamy
  4. Oligarchy

Answer: 1

Get Here:

NRHM Uttar Pradesh Admit Card

NRHM UP Result

Contenders can download the National Rural Health Mission Uttar Pradesh ANM Previous Papers through this page. You can also follow us on Facebook and Google plus to get updates on your timeline. Contenders are requested to subscribe free email service of our web portal for getting latest information regarding NRHM Uttar Pradesh ANM Previous Papers. You can give your queries and suggestions in the comment box. You can also bookmark the web portal by pressing Ctrl+D option.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *