North Central Railway Apprentice Previous Year Papers | Download NCR Apprentice Sample, Model Papers

North Central Railway Apprentice Previous Year Papers

North Central Railway Apprentice Previous Year Papers is available here to download. North Central Railway is going to conduct written exam for selection to Apprentice Positions. For better preparation and complete knowledge of exam you actually need North Central Railway Apprentice Model Papers. So, applicants who have applied for NCR Apprentice Recruitment and planning to prepare for exam may download the free North Central Railway Apprentice Sample Papers PDF through this page.

You can also get the NCR Apprentice Previous Year Papers with Answers which will help a lot that which type of question will come in exam. NCR Apprentice Previous Year Papers can be obtained to start the perfect preparation towards the exam. For more details about North Central Railway Apprentice Previous Year Question Papers, you need to go through the below section of this page which is well prepared by team of resultinbox.com.

NCR Apprentice Previous Year Papers PDF

NCR Apprentice Previous Year Question Papers Download PDF
North Central Railway Apprentice Previous Year Papers for Aptitude Download PDF
North Central Railway Apprentice Previous Year Papers for English Download PDF
North Central Railway Apprentice Previous Year Papers for Reasoning Download PDF

North Central Railway Recruitment Details

North Central Railway currently published the job notification as North Central Railway Recruitment. The purpose of this recruitment is to fill the 703 vacant Positions in various disciplines such as Carpenter, Fitter, Painter, Welder Armature Winder etc. For this concern, organization had invited offline application form. Those candidates who have required qualification can apply for notification by submitting the application form on before end date that is 15-08-2017.

Name of Organization North Central Railway
Name of Posts Apprentice (Carpenter, Fitter, Painter, Welder Armature Winder and others)
Number Of Vacancies 703
Required Qualification 10th Standard / ITI
Mode Of Apply Offline
Last Date to Submit Application Form 15-08-2017

 Check Here: North Central Railway Recruitment

North Central Railway Apprentice Previous Years Question with Answers

Question Based on Numerical Ability

Question 1: A boat can travel with a speed of 13 km/hr in still water. If the speed of the stream is 4 km/hr, find the time taken by the boat to go 68 km downstream.

  1. 2 hours
  2. 3 hours
  3. 4 hours
  4. 5 hours

Answer: 3

Question 2: A boat running upstream takes 8 hours 48 minutes to cover a certain distance, while it takes 4 hours to cover the same distance running downstream. What is the ratio between the speed of the boat and speed of the water current respectively?

  1. 2 : 1
  2. 3 : 2
  3. 8 : 3
  4. Cannot be determined
  5. None of these

Answer: 3

Press To Know: 7 Ways to Improve Concentration Power In Studies

Question 3: In one hour, a boat goes 11 km/hr along the stream and 5 km/hr against the stream. The speed of the boat in still water (in km/hr) is:

  1. 3 km/hr
  2. 5 km/hr
  3. 8 km/hr
  4. 9 km/hr

Answer: 3

Question 4: A boat takes 90 minutes less to travel 36 miles downstream than to travel the same distance upstream. If the speed of the boat in still water is 10 mph, the speed of the stream is:

  1. 2 mph
  2. 5 mph
  3. 3 mph
  4. 4 mph

Answer: 1

Check Here: Tips to Prepare For Written Examination

Question 5: 32 = 54

  1. 18
  2. 2744
  3. 1728
  4. 12
  5. None of These

Answer: 4

Question 6: Which is the smallest fraction among the following?

  1. 7/9
  2. 4/5
  3. 6/7
  4. 8/11
  5. 9/13

Answer: 5

Check Here: How To Deal With Exam Stress

Question Based on Logical Ability

Question 7: Which word does NOT belong with the others?

  1. parsley
  2. basil
  3. dill
  4. mayonnaise

Answer: 4

Question 8: Which word does NOT belong with the others?

  1. tyre
  2. steering wheel
  3. engine
  4. car

Answer: 4

Question 9: SCD, TEF, UGH, ____, WKL

  1. CMN
  2. UJI
  3. VIJ
  4. IJT

Answer: 3

Must Check: Steps to Follow during Online Examination

Question 10: FAG, GAF, HAI, IAH, ____

  1. JAK
  2. HAL
  3. HAK
  4. JAI

Answer: 1

Question 11: ELFA, GLHA, ILJA, _____, MLNA

  1. OLPA
  2. KLMA
  3. LLMA
  4. KLLA

Answer: 4

Know Here: Tips to Crack Reasoning for Competitive Exams

Question Based on English

Question 12: Foremost:

  1. Hindmost
  2. Unimportant
  3. Disposed
  4. Mature
  5. Premature

Answer: 2

Question 13: Don’t make so much noise. Noriko ….. to study for her ESL test!

  1. try
  2. tries
  3. tried
  4. is trying

Answer: 4

Question 14: Sorry, she can’t come to the phone. She ….. a bath!

  1. is having
  2. having
  3. have
  4. has

Answer: 1

Question 15: Weather report: “It’s seven o’clock in Frankfurt and ….. .”

  1. there is snow
  2. it`s snowing
  3. it snows
  4. it snowed

Answer: 2

Press Here: How to Solve Multiple Choice Questions

Question Based on General Knowledge

Question 16: Garampani sanctuary is located at

  1. Junagarh, Gujarat
  2. Diphu, Assam
  3. Kohima, Nagaland
  4. Gangtok, Sikkim

Answer: 2

Question 17: Who was the first Indian Chief of Army Staff of the Indian Army ?

  1. K.M. Cariappa
  2. Vice-Admiral R.D. Katari
  3. Maharaja Rajendra Singhji
  4. None of the above

Answer: 1

Question 18: The revolutionary like Ashfaqullah Khan, Chandra Shekhar Azad, Ram Prasad Bismil, Roshan Singh and Rajendra Lahiri were all associated with :

  1. The Kakori Conspircy case (1925)
  2. 1857 Revolt
  3. Chauri Chaura Case
  4. The Jallianwala Bagh massacre

Answer: 1

Question 19: Who is the father of Geometry?

  1. Aristotle
  2. Euclid
  3. Pythagoras
  4. Kepler

Answer: 2

Check Here: Railway Exam Preparation Tips

Question 20: The Indian to beat the computers in mathematical wizardry is

  1. Ramanujam
  2. Rina Panigrahi
  3. Raja Ramanna
  4. Shakunthala Devi

Answer: 4

Contenders can get the North Central Railway Apprentice Previous Year Papers through this page. You can also join us on Facebook and Google Plus to get more detailed information about North Central Railway Exam Previous Year Papers on your timeline. If you have any query regarding North Central Railway Apprentice Previous Year Papers then you may leave comment in comment box. You may also bookmark our web portal by pressing Ctrl+D option.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *