NDA Previous Year Question Paper | with Answers 2017 | 2016 | 2015 | 2014 Free pdf Download Sample Papers I & II

NDA Previous Year Question Paper

Get NDA Previous Year Question Paper of 2017, 2016, 2015 & 2014 from here. Those applicants who are looking for UPSC NDA exam Sample Papers I & II to get a wide of exam paper there search ends here. We have well designed this page with NDA previous year question papers free download PDF. Candidates can easily get NDA Previous Year Question Paper with Answers directly from below furnished page to do better preparation for National Defence Academy examination.

As similar as every year Union public service commission is going to conduct the exam, those who want to get an idea about the exam paper they must check NDA Previous Year Paper with Answers. This will relay help you in preparation and you can make strategy accordingly to score qualifying marks. Applicants will get UPSC NDA Exam model Papers directly by navigating through below provided Official UPSC NDA Previous Year Question Paper PDF link. Have a look at below structured page which is well prepared by the team of resultinbox.com by scrolling down this page.

NDA Previous Year Question Paper

Download UPSC National Defence Academy Previous Year Question Paper effortlessly directly from here!! Applicants will get an idea about the NDA exam papers and prepare accordingly so, hit the below highlighted NDA Previous Year solved Paper PDF-

NDA Question Paper 2016

UPSC NDA GAT Exam paper Get PDF
UPSC NDA Mathematics Exam paper Get PDF

UPSC NDA Exam Question 2015

NDA General Ability Test Sample paper Get PDF
NDA Mathematics exam Sample  paper Get PDF

National Defence Academy Question Paper 2014

UPSC NDA GAT Question Paper Get PDF
UPSC NDA Mathematics Question Paper Get PDF

About NDA Exam:

National Defence Academy (NDA) is the well known organization with trains the candidates who will be selected by conducting NDA Exam. This Academy is situated in Khadakwasla near Pune, Maharashtra. Here candidates who will get selected for Indian Armed Forces (Indian Army, Indian Air Force and Indian Navy) officers will get training regarding their post. National Defence Academy Examination will be conducted by the union public service commission twice in a year. Qualified candidates firstly go for 3 year training and after they will undergo for 1 year special training at respective academy. Finally applicants will be posted at job position.

Check Here: NDA Recruitment

Benefits Of NDA Previous Year Question Paper with Answers:

NDA Previous Year Question Papers has proofed very beneficial for any examination, even the topper agrees to that. So, applicants who are going to participate for NDA Exam must make use of the UPSC NDA Previous Year Question Paper when you are preparing for exam.

  • As National Defence examination is very tough to crack thus UPSC NDA Previous Year exam paper will help you in successfully qualifying the exam.
  • By regularly practicing with UPSC NDA last year question paper candidates will improve their skills and ability.
  • Candidates will get an idea about the exam pattern so that one can make strategy accordingly.
  • As more and more you will practice for mathematics numerical, you will become efficient, this will save your time in the examination.
  • NDA previous year solved question papers will help you to score high marks in exam.
  • With the help NDA previous year question papers with solutions PDF you will know which topic has more weightage so, you can give more time to prepare that topic.

Check here: How to Crack NDA Exam

NDA Previous Year Questions with Answers:

Sentence Improvement

Give improvement of underlined and italic word given as below-

Question 1: I disliked him not so much for his meanness but for his dishonesty.

  1. as for
  2. but because
  3. but due to
  4. No improvement

Answer: C

Press Here: Tips to Prepare For Written Examination

Question 2: He preferred death rather than imprisonment.

  1. for
  2. to
  3. than
  4. No improvement

Answer: B

Question 3: They kept the idea secretly.

  1. secretive
  2. secret
  3. secretively
  4. No improvement

Answer: C

Check Here: Tips to Crack Reasoning for Competitive Exams

Question 4: He ought not to tell me your secret, but he did.

  1. telling
  2. have told
  3. having told
  4. No improvement

Answer: B

Question 5: If I don’t know the meaning of a word, I look it after in the dictionary

  1. look it out
  2. look it for
  3. look it up
  4. No improvement

Answer: C

Check Now: Simple Ways To Get Full Marks In Mathematics

Question 6: Mr. and Mrs. Rao stay in their home every evening.

  1. at home
  2. inside home
  3. within their home
  4. No improvement

Answer: A

Question 7: When we saw him last, he ran to catch a bus.

  1. has run
  2. had run
  3. was running
  4. No improvement

Answer: C

Know Here: Proven Tips To Reduce Negative Marking In Competitive Exams

Question 8: She cut a sad figure in her first performance on the stage.

  1. made a sorry figure
  2. cut a sorry face
  3. cut a sorry figure
  4. No improvement

Answer: C

Question 9: Last evening I went to the optician and bought spectacles.

  1. A spectacle
  2. two spectacles
  3. a pair of spectacles
  4. No improvement

Answer: D

Question 10: I would like to avail a fifteen days’ holiday this summer.

  1. to avail of
  2. to avail myself of
  3. to avail myself
  4. No improvement

Answer: C

Check Here: How To Deal With Exam Stress

Antonyms

Give the Antonym of underlined word given as follows –

Question 11: My first lecture in the classroom was a fiasco.

  1. success
  2. joy
  3. fun
  4. disaster

Answer: A

Question 12: It was indeed arduous to cross streets in New York.

  1. pleasant
  2. effortless
  3. interesting
  4. risky

Answer: B

Question 13: Unlike his brother, he is affable.

  1. reserved
  2. gullible
  3. irritable
  4. lovable

Answer: C

Question 14: The birth of his child decidedly proved to be an auspicious event in his life.

  1. precious
  2. ominous
  3. useless
  4. unforgettable

Answer: B

Question 15: The witness corroborated word for word the statement of the victim.

  1. accepted
  2. confirmed
  3. denied
  4. repeated

Answer: C

Synonyms

Give the Antonym of underlined word given as follows –

Question 16: It is unwise to sever diplomatic relations with a neighboring country over small matters.

  1. engage
  2. estrange
  3. cut off
  4. twist

Answer: C

Press To Know: 7 Ways to Improve Concentration Power In Studies

Question 17: Bad tendencies are to be countered by good ones until all that is evil disappears.

  1. opposed
  2. balanced
  3. reduced
  4. bypassed

Answer: A

Question 18: The police fired indiscriminately at the crowd, killing many innocent women and children.

  1. continuously
  2. without distinguishing
  3. foolishly
  4. rapidly

Answer: B

Question 19: Businessmen who lack acumen cannot be expected to be very successful.

  1. fairness
  2. sharpness
  3. boldness
  4. righteousness

Answer: B

Question 20: His candid opinions have won him many friends.

  1. kind
  2. courteous
  3. generous
  4. frank

Answer: D

NDA NA Written Exam Pattern:

  • NDA II 2017 is of Objective Type.
  • Both Written examination and Interview will be of 900 marks.
Subject Duration Marks
Mathematics 2 hours 30 minutes 300
General Ability Test 2 hours 30 minutes 600
Total Marks 900

NDA SSB Test / Interview:

After qualifying the NDA NA Written Examination I & II applicants will be called for SSB NDA interview. SSB interview will be conducted by interview panel. Interview will be conducting for over 5 days and comprises of total 900 marks.

Interview tips to crack NDA NA Exam easily:

GAT Exam

  • Read daily newspaper, GK books.
  • Make practice with CDS exam sample papers of GK.
  • Stay updated with current affairs.
  • Solve daily online mock test to improve general knowledge

Mathematics

  • Practice regularly for numerical questions.
  • Try to find out week points and work to improve it.
  • Understand the basic concept of each and every topic (mainly of worthy topics)
  • Learn all formulas and understand all facts.
  • Do regular practice with UPSC NDA Exam Model Papers

Note

Download NDA Previous Year Question Paper or get it directly by hitting the Official link. Kindly bookmark this site by pressing ctrl+d. Candidates can also follow us Facebook or Google plus or may subscribe our free mail service. Keep visiting to our site to get all latest updated info. Applicants can also leave comment in below presented commenting box regarding any query.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *