IAS Interview Questions | with Answers UPSC IAS Tricky Questions and Their Smart Answers by Toppers

IAS Interview Questions

You know the difficult level of IAS Exam, so you can imagine what kind of tricks are used to answer IAS Interview Questions. Indian Administrative Services are the toughest exam in India and people take years to qualify this exam. The most difficult part of the IAS recruitment is the interview, so here we are presenting some UPSC IAS Tricky Questions and their Smart Answers by Toppers. Definitely these answers will help you to think at that level and given best answer. Go through IAS Interview Questions with Answers by scrolling down this page. 

IAS Interview is the final hindrance between you and your dream. I know it’s difficult but not impossible. IAS Preliminary and Mains Examinations are conducted to know the knowledge of the appliers but Interview is conducted to know the mental ability and personality of appliers. Questions in interview can be asked from diverse topics as it can be from your life or our surrounding or any unusual topic. Checkout this page that is created by the team of resultinbox.com to know to Top IAS Interview Questions.

Must Read: How to Become an IAS Officer

IAS Interview Questions

Question 1. Can you drop a uncooked egg onto a concrete floor without cracking it?

Answer. Yes it’s possible because concrete floors are very hard to crack.

Question 2. My friend was born in May but their birthday is in June. Is it possible?

Answer. Yes because May is the name of the town.

Question 3. If you had 4 banana and 3 Apple in one hand and 6 bananas and 2 Apple apples and 2 oranges in the other hand, what would you have?

Answer. I think I have large hands.

Question 4. What looks like half apple ?

Check Here: How To Prepare For IAS Exam

Answer. Simply other half of the apple.

Question 5. A cat had three kittens and their name are January, March and May. What was the name of mother.

Answer. Mother’s name was “WHAT”.

Question 6. Are you ready to lift an elephant with one hand?

Answer. Yes it’s not an issue, since you will never find an elephant with one hand.

Question 7. If eight men build a wall in ten hours, how many hours are required for four men to build it?

Answer. It is already built, so time is not required.

Check Out: Best Interview Questions and Answers

Question 8. If I run away with your sister, what would be your reaction?

Answer: It would be really a good news for me because I don’t think that I can find a better match for my sister than you.

Question 9. What happened when the wheel was invented?

Answer. It caused a revolution

Question 10. If you throw a red stone into the blue sea what it will become?

Answer. Definitely stone will get Wet.

Question 11. What if one morning you woke up and found that you were pregnant?

Answer. It would we be great surprise for me, I would take an off from job and celebrate that good news with my husband.

Must Read: 9 Effective Ways To Communicate in a Job Interview

Question 12. what do you think? Is it possible for a man to go eight days without sleep?

Answer. Of course, He can sleep at night.

Question 13. A man jumped out from an airplane without any parachute and he alive. How’s it possible?

Answer. Because plane was on a runway

Question 14. What ended in the year 1919?

Answer. 1918

Question 15. How can you make seven and even number?

Answer. Simply just by removing S from starting

Check Here: IAS Coaching Centres in Delhi

Question 16.  If 2 is a company and 3 is the number of employees, then what would be 4 and 5?

Answer. 4 and 5 would be 9.

We, hope you are satisfied with the questions and answer given here. We know these questions are not enough to crack exam but it will help you to know the tricks used for qualifying exam. We will update this page with other questions shortly, so just be connected with us. If you have any query, please ask in the comment box that is given below.

You May Like To Check This Section:

UPSC IAS Admit Card IAS Eligibility Criteria 
UPSC IAS Result IAS Officer Salary
UPSC IAS Cut Off IAS Application Form
IAS Answer Key IAS Exam Centers

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *