HSSC Science Instructor Previous Year Paper | Store Keeper Model Question Paper with Solution Download PDF

HSSC Science Instructor Previous Year Paper

Those applicants who are looking for HSSC Science Instructor Previous Year Paper they can download HSSC Science Instructor Question Paper PDF through this page. With this intention of selecting willing candidates for Workshop Calculation & Science Instructor, Engineering Drawing Instructor and Store Keeper Posts, organization will conduct the written exam. So, those applicants who have applied for HSSC Recruitment and planning to prepare for exam they may prepare it with the help of given HSSC Science Instructor Model Paper.

For the convenience of candidates, we are also providing HSSC Science Instructor Previous Year Question with Solution which will help the candidates to know more about the type of question which will be asked in the exam and through this you can get good scores in exam. For getting more details regarding Haryana Staff Selection Commission Science Instructor Previous Year Paper, you need to go through the below section of this page which is prepared by team of resultinbox.com

HSSC Science Instructor Previous Year Paper

HSSC Science Instructor Previous Year Paper HSSC Science Instructor Previous Year Paper PDF
HSSC Store Keeper Previous Year Paper Download PDF
HSSC Workshop Calculation & Science Instructor Previous Year Paper Download PDF

Check Now: HSSC Instructor Recruitment

HSSC Science Instructor Questions with Answers

Question 1: Let us play —– chess

  1. no article
  2. a
  3. an
  4. the

Answer: 1

Question 2: He hopes to join —– university soon

  1. a
  2. an
  3. the
  4. no article

Answer: 1

Question 3: DEMISE

  1. Death
  2. Distance
  3. Birth
  4. Short

Answer: 3

Question 4: FIASCO

  1. Success
  2. Failure
  3. Washout
  4. Long

Answer: 1

Get Here: HSSC Science Instructor Syllabus

Question 5: FOSTERING:

  1. Safeguarding
  2. Neglecting
  3. Ignoring
  4. Nurturing

Answer: 4

Question 6: PROPEL:

  1. Drive
  2. Jettison
  3. Burst
  4. Acclimatize
  5. Modify

Answer: 1

Question 7: On the Cards

  1. To run away
  2. Anticipated
  3. Satisfaction
  4. Sanction

Answer: 2

Know Here: Tips to Prepare For Written Examination

Question 8: To die in harness

  1. Die early
  2. Die after doing work
  3. To die while in duty
  4. Die peacefully

Answer: 3

Question 9: People who work together

  1. Worker
  2. Superhuman
  3. Colleagues
  4. Expert

Answer: 3

Question 10: One who can speak two languages

  1. Bilingual
  2. Polylingual
  3. Polygamy
  4. Oligarchy

Answer: 1

Read Now: How to Solve Multiple Choice Questions

Question 11: First International Peace Congress was held in London in

  1. 1564 AD
  2. 1798 AD
  3. 1843 AD
  4. 1901 AD

Answer: 3

Question 12: For seeing objects at the surface of water from a submarine under water, the instrument used is

  1. kaleidoscope
  2. periscope
  3. spectroscope
  4. telescope

Answer: 2

Question 13: Dr. Zakir Hussain was

  1. the first Muslim president of India
  2. first vice president of India
  3. first president of Indian National Congress
  4. first speaker of Lok Sabha

Answer: 1

Question 14: G-15 is an economic grouping of

  1. First World Nations
  2. Second World Nations
  3. Third World Nations
  4. Fourth World Nations

Answer: 3

Question 15: Fathometer is used to measure

  1. Earthquakes
  2. Rainfall
  3. Ocean depth
  4. Sound intensity

Answer: 3

Check Out: How To Deal With Exam Stress

Question 16: Which of the following stock exchange is derecognized by SEBI on 19.11.2014 on the allegations of serious irregularities in its functioning?

  1. Bombay Stock Exchange
  2. Delhi Stock Exchange
  3. Calcutta Stock Exchange
  4. Bangalore Stock Exchange

Answer: 2

Question 17:  Which of the following is not a function of General Insurance?

  1. Cattle Insurance
  2. Crop Insurance
  3. Fire Insurance
  4. Medical Insurance

Answer: 4

Question 18:  Liability- side of the balance-sheet comprises:

  1. Capital and reserve
  2. Long-term liabilities
  3. Current liabilities
  4. All of the above

Answer: 4

Question 19:  Minimum cash reserves fixed by law constitute ___

  1. A percentage of aggregate deposits of the bank
  2. A percentage of aggregate loans and advances of the bank
  3. A percentage of capital & reserves of the bank
  4. None of these

Answer: 1

Question 20: What is common between Kutty, Shankar, Laxman and Sudhir Dar?

  1. Film Direction
  2. Drawing Cartoons
  3. Instrumental Music
  4. Classical Dance

Answer: 2

Download Now: Haryana SSC Instructor Admit Card

Visitors are requested to subscribe free email service of our web portal for getting latest information regarding HSSC Store Keeper Previous Year Paper through this page, so keep in touch with us regularly. You can also follow us on Facebook and Google plus to get updates regarding Haryana SSC Science Instructor Previous Year Paper on your timeline. If you have any query regarding HSSC Previous Year Question Paper then give your queries and suggestions in the comment box which is given below for your convenience.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *