CPCL Engineering Previous Year Paper | Download Chennai Petroleum Ltd Sample Exam Question Paper

CPCL Engineering Previous Year Paper

Aspirants, who have planned to appear in the CPCL Engineering exam, must download CPCL Engineering Previous Year Paper to score exam with minimum qualifying exam. Chennai Petroleum Ltd has decided to conduct written exam from the candidates who have applies for CPCL Engineering recruitment. So, candidates who wish to get jobs in Chennai Petroleum Ltd must practice from the CPCL Engineering Sample Exam Question Paper.  Chennai Petroleum Ltd Previous Year Paper will help you out to get the knowledge regarding the type of questions asked in the competitive exam. Practicing last year sample papers will maintain speed and builds confidence in oneself. Along with CPCL Engineering Previous Year Paper, you can also get the ideas of exam pattern by scrolling down.

 To achieve your goals you should not forget to practice from the CPCL Previous Year Paper. Previous year papers will help you to enhance your career and you can get high rank in the mains written exam and finally you can go for the interview process. So, you must prepare for the exam taking help of last year sample papers. Aspirants you can also acquire CPCL Engineering Previous Year Paper from the direct links given on the below section of this page which is well created by the team of resultinbox.com.

CPCL Engineering Previous Year Paper

Direct Links to Get CPCL Engineering Previous Year Paper

CPCL Junior Engineering Assistant Previous Papers – General Knowledge Get From here
Chennai PCL JEA IV solved papers – Aptitude Download Here
CPCL Engineer exam Old question papers – Electrical Engineering Hit Here
CPCL Jr Engineering Assistant sample model papers – Mechanical Get here
Chennai Petroleum Corporation Ltd – Civil Check here
CPCL Junior Engineering Assistant Previous Papers – Instrumentation Get here
Get CPCL JEA Previous Papers – Electronics Hit Here
CPCL Engineering previous question papers – CS & IT

 

Get from Here

 CPCL Engineering Previous Year Paper Question & Answers:

Question 1: What is the maximum number of half-pint bottles of cream that can be filled with a 4gallon can of cream (2 pt. =1 qt. and 4 qt. =1 gal)

  1. 16
  2. 24
  3. 30
  4. 64

Answer: (4)

Question 2: If the operation, ^ is defined by the equation x ^ y = 2x + y,what is the value of a in 2 ^ a =a ^ 32

  1. 0
  2. 1
  3. 1
  4. 4

Answer: (2)

Question: 3. A coffee shop blends 2 kinds of coffee,putting in 2 parts of a 33p. a gm. grade to 1 part of a 24p. a gm.If the mixture is changed to 1 part of the 33p. a gm. to 2 parts of the less expensive grade, how much will the shop save in blending 100 gms.

  1. 90
  2. 1.00
  3. 3.00
  4. 8.00

Answer: (3)

Check Here: How to Solve Multiple Choice Questions

Question: 4. There are 200 questions on a 3 hr examination.Among these questions are 50 mathematics problems.It is suggested that twice as much time be spent on each maths problem as for each other question. How many minutes should be spent on mathematics problems

  1. 36
  2. 72
  3. 60
  4. 100

Answer: (2)

Question: 5. In a group of 15, 7 have studied Latin, 8 have studied Greek, and 3 have not studied either. How many of these studied both Latin and Greek

  1. 0
  2. 3
  3. 4
  4. 5

Answer: (2)

 Question: 6. If 13 = 13w/(1-w) ,then (2w)2 =

  1. 1/4
  2. 1/2
  3. 1
  4. 2

Answer :( 3)

Check Here: Steps to Follow during Online Examination

Question: 7. If a and b are positive integers and (a-b)/3.5 = 4/7, then

  1. b < a
  2. b > a
  3. b = a
  4. b >= a

Answer:  (1)

Question: 8. In june a baseball team that played 60 games had won 30% of its game played. After a phenomenal winning streak this team raised its average to 50% .How many games must the team have won in a row to attain this average?

  1. 12
  2. 20
  3. 24
  4. 30

Answer: (3)

Question: 9. M men agree to purchase a gift for Rs. D. If three men drop out how much more will each have to contribute towards the purchase of the gift/

  1. D/ (M-3)
  2. MD/3
  3. M/ (D-3)
  4. 3D/ (M2-3M)

Answer: (4)

Question: 10.  A company contracts to paint 3 houses. Mr.Brown can paint a house in 6 days while Mr.Black would take 8 days and Mr.Blue 12 days. After 8 days Mr.Brown goes on vacation and Mr. Black begins to work for a period of 6 days. How many days will it take Mr.Blue to complete the contract?

  1. 7
  2. 8
  3. 11
  4. 12

Answer: (3)

Read Here: How To Deal With Exam Stress

Question: 11. 2 hours after a freight train leaves Delhi a passenger train leaves the same station travelling in the same direction at an average speed of 16 km/hr. After travelling 4 hrs the passenger train overtakes the freight train. The average speed of the freight train was?

  1. 30
  2. 40
  3. 58
  4. 60

Answer: (2)

Question: 12. If 9x-3y=12 and 3x-5y=7 then 6x-2y =?

  1. 5
  2. 4
  3. 2
  4. 8

Answer (4)

Question: 13. Which of the following fractions is less than 1/3?

  1. 22/62
  2. 15/46
  3. 2/3
  4. 1

Answer (2)

Visit Here:  Best Tricks to Crack Exam

Question: 14. Three types of tea the a,b,c costs Rs. 95/kg,100/kg and70/kg respectively.How many kgs of each should be blended to produce 100 kg of mixture worth Rs.90/kg, given that the quntities of band c are equal

  1. 70, 15, 15
  2. 50, 25, 25
  3. 60, 20, 20
  4. 40, 30, 30

Answer. (2)

Question: 15. In a class, except 18 all are above 50 years. 15 are below 50 years of age. How many people are there?

  1. 30
  2. 33
  3. 36
  4. None of these

Answer. (4)

Question: 16. If a boat is moving in upstream with velocity of 14 km/hr and goes downstream with a velocity of 40 km/hr, then what is the speed of the stream?

  1. 13 km/hr
  2. 26 km/hr
  3. 34 km/hr
  4. None of these

Answer. (1)

Question: 17. Find the value of (0.75 * 0.75 * 0.75 – 0.001) / (0.75 * 0.75 – 0.075 + 0.01)

  1. 845
  2. 908
  3. 312
  4. 001

Answer. (1)

Question: 18. A can have a piece of work done in 8 days, B can work three times faster than the A, C can work five times faster than A. How many days will they take to do the work together?

  1. 3 days
  2. 8/9 days
  3. 4 days
  4. can’t say

Answer. (2)

Press To Know: 7 Ways to Improve Concentration Power In Studies

Question: 19. A car travels a certain distance taking 7 hrs in forward journey, during the return journey increased speed 12km/hr takes the times 5  hrs.What is the distancetravelled

  1. 210 kms
  2. 30 kms
  3. 20 kms
  4. none of these

Answer. (2)

Question: 20. Find (7x + 4y) / (x-2y) if x/2y = 3/2?

  1. 6
  2. 8
  3. 7
  4. data insufficient

Answer. (3)

Chennai Petroleum Ltd Exam Pattern:

S. NO Type of Exam Subject Names
1.  

Objective Type Questions

General Knowledge
2. Communication Skills
3. Aptitude
4. Concerned Subjects
  • The questions asked in all the subjects will be objective type in nature.
  • Each question will have 4 options and candidates are advised to select only one option as their answer.
  • Answer will not be acceptable, if more than one marked option is found in any of the answer.

Preparation Tips:

  • Books / study material should be arranged properly at one place.
  • Solving previous year papers is the best technique to know the pattern of any competitive exam.
  • Eat healthy diet and drink plenty of water.
  • Regular revision is must to make your weaker subjects become stronger.
  • Do not cram and try to make notes so that you may not have any problem to remember the things.
  • Always study with calm and relaxed mind.
  • Do not forget to take regular breaks for refreshment of your mind.
  • Prepare time table and schedule of daily routine as this will help you to allocate the study time.
  • You can also start your preparation through CPCL Engineering Previous Year Paper as it rally helpful to get an idea about the weightage of questions in the exam.

Note:

Aspirants can also obtain CPCL Engineering Previous Year Paper through this page. You can also leave your comments in the below mentioned comment box if you have any related query in regards of Sample Exam Question Paper. You can also bookmark this web portal resultinbox.com by pressing CTRL+D option.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *