APPSC Group 4 Previous Year Papers PDF | Solved Question Papers & Answers Download Online

APPSC Group 4 Previous Year Papers 

If you want to prepare for your APPSC Exam in a much better way, then you can download the APPSC Group 4 Previous Year Papers PDF now. The Solved Question Papers & Answers of APPSC Previous year examination are available here on this page. Along with the Previous Year Question & Answers, here we have also stated the exam pattern so that you can understand the structure of examination also.  Furthermore we have also stated the direct links to download APPSC Group 4 Previous Year Papers in PDF format.

The authorities of Andhra Pradesh Public Service Commission are going to release various Group 4 vacancies for candidates who have passed 10th / 12th / Graduation from recognized Board/Institutions. The selection procedure for all those positions includes written examination and interview (Viva voce). Aspirants who will apply for the vacancies will have to undergo through the written examination first. Clearing the APPSC Group 4 exam needs great efforts and hard work. To lessen the efforts and to help candidates in preparing better our team of resultinbox.com has given the APPSC Group 4 Previous Year Papers PDF here.

Get Below>>> APPSC Group 4 Previous Year Papers PDF

APPSC Group 4 Previous Year Question Paper with Answer (Hostel Welfare Officer)

 

Andhra Pradesh PSC Group 4 Previous Papers in English Medium Free Download ( Junior Accountants)

 

Get last 10 Years APPSC Group 4 Model Papers Free Download ( General Studies)

 

Free Download APSPSC Group 4 Model Papers in Telugu PDF ( Junior Assistants)

 

APPSC Group iv Exam Previous Question Papers ( Secretarial Abilities)

 APPSC Group 4 Solved Question & Answers:

Ques 1: The number of chromosomes in human body is–

(A) 42

(B) 44

(C) 46

(D) 48

Ans: (C)

Ques 2: The country that shares longest border with India is–

(A) China

(B) Bangladesh

(C) Nepal

(D) Pakistan

Ans: (B)

Ques 3: Token currency was introduced for the first time in India by–

(A) Ala-ud-din Khilji

(B) Firuz Shah Tughluq

(C) Ghiyas-ud-din Tughluq

(D) Muhammed-bin Tughluq

Ans: (D)

Ques 4: Find the next number in the series 3, 12, 48, 192, …

(A) 412

(B) 514

(C) 768

(D) 1110

Ans: (C)

Check Here: APPSC Section Officer Recruitment

Ques 5: If 1+2=5, 2+3=13, 3+4=25 in a language then 4+5= ?

(A) 31

(B) 41

(C) 51

(D) 59

Ans: (B)

Ques 6: ‘Celebrity status’ is high status that accrues from–

(A) High family background

(B) High income

(C) High achievement

(D) High occupational background

Ans: (C)

Ques 7: The Constitution empowers the President to nominate upto two members to the Lok Sabha from among the–

(A) Anglo-Indians

(B) Buddhists

(C) Indian Christians

(D) Parsees

Ans: (C)

APPSC Group 4 Previous Year Papers

Ques 8: The purest form of water can be obtained from–

(A) a deep tubewell

(B) a running stream

(C) a hot water spring

(D) a heavy shower of rain

Ans: (D)

Check here: Steps to Follow during Online Examination

Ques 9: Of the following foods, which one is the best source of protein ?

(A) Butter

(B) Fish

(C) Lettuce

(D) Milk

Ans: (B)

Ques 10: Social control can be made more effective when–

(A) value consensus is high

(B) value conflict is high

(C) size of the group is large

(D) group communication becomes formal

Ans: (A)

Ques 11: L.P.G. is a hydrocarbon consisting of a mixture of :

(A) Methane and Butane

(B) Propane and Butane

(C) Ethane and Propane

(D) Ethane and Butane

Ans: (B)

Ques 12: The main mass of a tooth consists of a substance called –

(A) crown

(B) dentin

(C) enamel

(D) pulp cavity

Ans : (B)

Ques 13: Peaty soil is found in–

(A) Kerala

(B) Kashmir

(C) Asom

(D) Gujarat

Ans : (A)

Ques 14: Who is called the “Grand Old Man Of India”?

(A) Mahatma Gandhi

(B) Dadabhai Naoroji

(C) Gokhale

(D) Tilak

Ans: (B)

Ques 15: “ENDEAVOUR” find the synonym

(A) fail

(B) success

(C) attempt

(D) try again

Ans: (C)

Ques 16: Acceleration is the rate of change of–

(A) direction

(B) distance

(C) speed

(D) weight

Ans : (C)

Check Here: Tips to Prepare For Written Examination

Ques 17: Who was the President of the Constituent Assembly of India?

(A) Dr. B. R. Ambedka

(B) G. V. Mavalankar

(C) Dr. S. Radhakrishnan

(D) Dr. Rajendra Prasad

Ans : (D)

Ques 18: The number of states bordering the state of Jharkhand is–

(A) Six

(B) Five

(C) Four

(D) Three

Ans : (B)

Ques 19: Fundamental Duties were introduced in the Constitution by the–

(A) 40th Amendment

(B) 42nd Amendment

(C) 43rd Amendment

(D) 44th Amendment

Ans : (B)

Check Out: Proven Tips To Reduce Negative Marking In Competitive Exams

Ques 20: Cabinet Mission came to India in which year?

(A) 1942

(B) 1932

(C) 1916

(D) 1946

Ans : (D)

After going through the previous year questions for APPSC let’s take a look over the structure of the examination:

APPSC Group 4 Exam Pattern:

For SSC Standard

Sl.No Type of Exam Subjects No.of Questions Marks Duration
1 Objective Type General Studies 150 150 150 Minutes
2 Concerned Subjects 150 150 150 Minutes
Total 300 300

Learn More: How To Deal With Exam Stress

For Intermediate Standard

Sl.No Type of Exam Subjects No.of Questions Marks Duration
1 Objective Type General Studies 150 150 150 Minutes
2 Secretarial Abilities 150 150 150 Minutes
Total 300 300

The previous year papers and the examination pattern given in the above section of this page will definitely help you in preparing for the APPSC Group 4 exam in a much better manner. You can also download the PDF given in above section of this page and can solve the papers to check your preparation level.

Still if you have any query in regard to the APPSC Group 4 Previous Year Papers PDF, then you can ask us by mentioning your comments in below given comment box. We will try to solve your queries as soon as possible.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *